یکی از دغدغههای مهم مادران باردار در ماههای آخر بارداری، جمع کردن ساک لوازم نوزاد و مادر برای بیمارستان است. اینکه چه وسایلی باید به همراه داشته باشند تا در دوران مهم زایمان با کمبودی مواجه نشوند ذهن مادران را به خود مشغول میکند.
در این مقاله از سایت فروشگاه ایران بیبی بگ قصد داریم تا با نگاهی اجمالی به این موضوع بپردازیم و پاسخی برای نیاز شما مادران عزیز فراهم آوریم.
زمان مناسب بستن ساک لوازم نوزاد
اگر بین هفته ۳۲ تا ۳۶ بارداری هستید بهتر است کم کم شروع به جمع کردن ساک لوازم مادر و نوزاد خود برای بیمارستان کنید. در صورتی که نوزاد قصد زودتر به دنیا آمدن را داشت شما غافلگیر نشوید و کاملا آماده باشید. بهعلاوه وقتی کیف لوازم نوزاد خود را آماده و جایی در دسترس قرار دهید در صورت ضرورت دیگران هم میتوانند وسایل مورد نیازتان را برایتان به بیمارستان بیاورند.
لوازم مورد نیاز مادر در بیمارستان
اسناد و مدارک
مدارک شناسایی خود و همسرتان، برگههای مربوط به آخرین آزمایشها، سونوگرافیها ، دفترچه بیمه و پول نقد به همراه داشته باشید.
لباس
یک دست لباس راحتی، سوتین شیردهی، شلوار آزاد و راحت و همچنین مانتویی که میخواهید زمان برگشت از بیمارستان به تن کنید را از قبل آماده کنید.
بالشنشیمن مدل دونات:
این بالش میتواند پس از زایمان، نشستن را بسیار آسانتر کند. و هیچ دردی را در محل بخیههایتان احساس نکنید.
لوازم شخصی
مسواک، دمپایی، شانه و کش مو، نوار بهداشتی بزرگ، حوله یا دستمال برای خشک کردن بدن را به همراه داشته باشید. شارژر خود را فراموش نکنید.
اغلب در روز تولد نوزاد، اقوام نزدیک برای تبریک به بیمارستان میآیند پس لوازم آرایشی به همراه داشته باشید.
وسایل پذیرایی
برای پذیرایی از مهمانان احتمالی وسایل پذیرایی در حد آبمیوه و شیرینی همراه داشته باشید. معمولا اقوام خودشان شیرینی میآورند پس زیاد برای تهیهی خوراکی خود را به زحمت نیندازید. البته این موضوع بستگی به سنت ها و آداب و رسوم خانوادگی شما دارد.
لوازم مورد نیاز نوزاد در بیمارستان
- پوشک
اگر مشکلی پیش نیاید بیشتر از دو روز در بیمارستان نمیمانید و برای هر روز 6-8 عدد پوشک کافیست.
- لباس سرهمی دکمه دار
برای راحتی تعویض لباس نوزاد از لباسهایی که دکمهی سرتاسری دارند استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم دو دست لباس همراه داشته باشید. البته بعضی بیمارستانها هم یک دست لباس به نوزاد هدیه میدهند. فراموش نکنید که لباس نوزادتان را قبل از استفاده بشویید. این کار برای جلوگیری از ایجاد حساسیت برای پوست لطیف نوزاد ضروری است.
- پتو دورپیچ:
بسته به زمان تولد نوزاد میتوان پتو نخی یا مخمل و کلاهدار به همراه برد.
- کلاه نوزادی
برای گرم نگه داشتن گوشها حتما توصیه میشود.
- دستکش نوزادی
برای جلوگیری از چنگ زدن و همینطور گرم نگه داشتن دستها. همچنین میتوانید ناخنگیر نوزاد را هم به همراه داشته باشید.
- شیشه شیر کوچک یا آغوزخوری
- دستمال مرطوب
- خشک کن ترجیحا 2 عدد.
- قنداق فرنگی
- شیر دوش
- زیرانداز تعویض پوشک
- حوله کوچک
- فینگیر
- کریر یا ساک حمل
- پیشبند
با توجه به حجم وسایلی که میخواهید با خود به بیمارستان ببرید، داشتن یک ساک لوازم مادر و نوزاد یا کوله پشتی لوازم نوزاد مناسب امری ضروریست.
کیف لوازم نوزادی که انتخاب می کنید باید هم پاسخگوی نیاز شما برای وسایلتان باشد و هم سبک بوده و به راحتی قابل حمل باشد.
پیشنهاد میشود مقاله “بهترین کیف لوازم نوزاد چه ویژگیهایی دارد” را مطالعه نمایید.
در طول مدت اقامت در بیمارستان چه اتفاقی میافتد؟
یک تا دو ساعت بعد از زایمان، احتمالاً از بخش زایمان به بخش مراقبتهای عمومی بیمارستان منتقل خواهید شد. مدت اقامت در بیمارستان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله مقررات بیمارستان، قوانین شرکت بیمهای که باید هزینه بیمارستان را پرداخت کند، نوع زایمان و هر گونه عوارض پس از زایمانی که ممکن است تجربه کنید، تعداد روزهای لازم برای بستری در بیمارستان را مشخص میکنند.
مراقبتهای مادر و نوزاد در بیمارستان
در زایمان طبیعی اگر عارضه یا مشکلی نداشته باشید، حدود ۸ تا ۲۴ ساعت در بیمارستان میمانید. اگر زایمان عمل سزارین باشد، در بیشتر موارد مدت زمان بستریبودن حداقل ۴۸ ساعت و حداکثر ۷۲ ساعت خواهد بود. تا ۲۴ ساعت بعد از سزارین هر چهار ساعت یک بار علائم حیاتی، وضعیت رحم، حجم ادرار و خونریزی مادر بررسی میشود. اگر فردی عارضه پزشکی خاصی را تجربه کند، باید مدت بیشتری تحت مراقبت باشد.
پزشک مشخص میکند که شما تا چند ساعت بعد از عمل ناشتا بمانید. این زمان بین هشت تا ۲۴ ساعت متفاوت است و در طول این مدت ممکن است مادر اجازۀ خوردن چیزی را نداشته باشد. پس از اینکه پزشک وضعیت مادر را بررسی کرد، به او اجازه غذا خوردن میدهد. اولین وعدههای غذایی مادر پس از سزارین باید غذاهای سبک، آبکی و نرم باشد.
ممکن است پرستار یا ماما از شما بخواهد که نفسهای عمیق بکشید یا سعی کنید سرفه کنید. اگر وضعیت شما خوب باشد، به راه رفتن و حرکت دادن پاهایتان تشویق خواهید شد. درصورتیکه تمام علائم از نظر پزشکتان طبیعی و سالم باشد، پس از دریافت آموزشهایی از بیمارستان مرخص میشوید.
قبل از اینکه نوزاد از بیمارستان مرخص شود، موارد زیر اتفاق میافتد:
- نوزاد باید تحت غربالگری قرار بگیرد. آزمایشهای غربالگری توسط خونگیری از پاشنهپا انجام میشوند. غربالگری میتواند چندین اختلال متابولیکی و برخی بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی را تشخیص دهد.
- قد و وزن نوزاد مجددا اندازهگیری میشود.
- اگر نوزاد پسر باشد، میتواند در بیمارستان ختنه شود.
نوزاد واکسن های زیر را دریافت می کند:
- واکسن تزریقی هپاتیت B (اولین تزریق)
- واکسن ب ث ژ (BCG) که واکسن بیماری سل است.
- واکسن خوراکی فلج اطفال (OPV)
در طول بستریبودن در بیمارستان، علائم حیاتی نوزادتان بهطور دورهای بررسی میشود. برای اطمینان از اینکه نوزاد به خوبی تغذیه میکند یا نه، پرستار نوزاد را معاینه میکند. اگر درمورد شیردهی نگرانی یا ابهامی دارید، از پرستار در مورد آن سوال کنید.
شرایط پزشکی ترخیص از بیمارستان
بعد از تولد نوزاد، تنفس، رنگ پوست و تون عضلانی او مورد بررسی قرار میگیرد. زمانی که تمام نشانههای نوزاد طبیعی است، نوزاد را کنار مادر قرار میدهند و از مادر میخواهند که به او شیر بدهد. در اتاقی که نوزاد در آن قرار دارد، دمای اتاق باید متناسب باشد. در صورت طبیعی بودن تمام این موارد و پس از معاینۀ نوزاد توسط پزشک، مجوز ترخیص برای نوزاد صادر میشود.
پس از معاینۀ مادر توسط پزشک و صدور مجوز ترخیص، همسر یا یکی از همراهان مادر میتواند روند ترخیص مادر را دنبال کنند. بعد از دریافت گواهی ولادت و تسویه با حسابداری بیمارستان، اگر مادر و نوزاد در شرایط مناسب باشند، هر دو مرخص خواهند شد. بعد از رفتن به خانه همراه با کودکتان، سعی کنید مراقبتهای بهداشتی و خودمراقبتیهای لازم را برای بهبود هرچه زودتر خود انجام دهید.
تیم ایران بیبی بگ برای شما مادران عزیز زایمانی راحت و فرزندی سالم را از خداوند متعال خواستار است.