مهمترین مزیت مسافرت نوزاد با ماشین، این است که محدودیت زمانی ندارید و شخص شما کسی است که سفر را برنامه ریزی میکند. در عین حال سفر زمینی به نسبت زمانبرتر است. برای مسافتهای طولانی میتواند خسته کننده باشد. شما می توانید هرموقع که احساس نیاز کنید در مسیر توقف کرده و به استراحت بپردازید و نیازهای کودکتان را مرتفع کنید. به علاوه وسایلتان در ساک لوازم نوزاد در دسترستان است. اینگونه خستگی کودک هم کمتر میشود و بیقراری و ناآرامی کمتری خواهد کرد. در صورت کوتاه بودن مسیر سفر و استاندارد بودن ماشین شخصی، یکی از بهترین گزینهها برای سفر با نوزاد انتخاب ماشین است.
مقصد مناسب را انتخاب کنید
حتما مکانی را برای سفر انتخاب کنید که برای نوزاد مناسب باشد، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد و یخبندان. اگر تا به حال در سفرهایتان چادر می زدید، بهتر است که این عادت را برای مدتی که فرزند شما هنوز نوزاد است، کنار بگذارید و مقصد خود را از قبل مشخص کنید.
بهترین زمان روز را برای مسافرت نوزاد با ماشین انتخاب کنید
ترجیحا ساعاتی را برای سفر انتخاب کنید که خیابانها ترافیک نباشد. اگر در تابستان میخواهید به مسافرت با نوزاد با ماشین بروید، ۴ صبح بهترین زمان برای حرکت است. اگر ظهر حرکت کنید گرما ناراحتکننده میشود. به طور ایده آل، زمانی که کودک در خواب است، با ماشین سفر کنید. به این ترتیب می توانید بدون نگرانی در مورد بیتابی نوزاد خود سفر کنید. وقتهایی که نوزادتان توی ماشین خواب است، به جای گوش دادن به موسیقیهای تند از موسیقیهایی با ضرب آهنگ آرامتر یا کتابهای صوتی استفاده کنید. شنیدن این صداها در طول خواب نوزاد را آرام کرده و اجازه میدهد که او بیشتر بخوابد.
اطمینان حاصل کنید که لباس برای تعویض داشته باشید
در مسافرت نوزاد با ماشین شخصی ضروری است که لباس و پوشک کافی به همراه داشته باشید و آنها را در کوله پشتی لوازم نوزاد دم دست نگه دارید. با اینکه زمانی که به آنها نیاز دارید، توقف میکنید اما بهتر است که آنها را دم دست داشته باشید تا به راحتی پیداشان کنید. یکی از مزیتهای سفر با خودرو شخصی این است که دستتان برای برداشتن وسایل باز است و میتوانید هر چه نیاز دارید را متناسب با ظرفیت ماشینتان در کیف لوازم نوزاد به همراه ببرید. پیشنهاد می کنیم مقالهی ترفند هایی برای جمع کردن سریعتر و بهتر ساک لوازم نوزاد را مطالعه نمایید.
از صندلی ماشین رو به عقب استفاده کنید
صندلی اتومبیل باید با سن و اندازه نوزاد تطبیق داده شود. صندلی ماشین خیلی کوچک یا خیلی بزرگ نخرید. اندازه صندلی ماشین را با توجه به سایز خودرو انتخاب کنید. استفاده از صندلی ماشین به حالت رو به عقب برای کودکان زیر دو سال توصیه میشود. صندلی ماشین را در ردیف عقب خودرو نصب کنید. قبل از حرکت، چک کنید که به درستی تنظیم شده باشد و نوزاد در آن راحت باشد. دقت کنید که کمربند سه نقطهای به درستی قرار داده شده باشد. وقتی صندلی کودکتان از نوع صندلیهای رو به عقب است، عکسهای عروسکی و نقاشیهایی با رنگ شاد به صندلی عقب بچسبانید که نوزاد را سرگرم کنند. همچنین عروسکهایی برای بازی در دسترس نوزاد قرار دهید.
برای مکانهای توقف برنامهریزی کنید
با انتخاب مسیرهایی با امکان توقف مناسب برای نوزاد میتواند از راحتی و آرامش در طول سفر اطمینان حاصل کنید. در مسافرت نوزاد با ماشین، امکان تعیین زمان استراحت و غذاخوردن برای شما امکانپذیر است.
در مسافرت نوزاد با ماشین یک بزرگسال کنار او بنشانید
بهتر است هنگام مسافرت جادهای، یک بزرگسال کنار کودک بنشیند. برای سرگرم کردن نوزاد از عروسکهای جغجغهای و اسباب بازیهای مورد علاقهی فرزندتان استفاده کنید. اگر به تنهایی با کودک سفر میکنید، آینهای برای مشاهده کودک نصب کنید.
وسایل خود را در دسترس داشته باشید
نکته مهم دیگر در سفر با خودروی شخصی به همراه نوزاد این است که همه وسایل مورد نیاز را در جایی قرار دهید که به آنها دسترسی داشته باشید. برای این کار یک ساک لوازم نوزاد در نظر بگیرید و تمام وسایل لازم را در آن قرار دهید و روی صندلی عقب قرار دهید.
یادتان باشد مسافرت با نوزاد با ماشین طولانیتر است
اگر قرار است سر ساعت معینی به مقصدتان برسید، یا اگر باید به کسی قول بدهید که توی جاده و سر یک ساعت معین به او می رسید، حواستان به زمان هایی هم که ممکن است به خاطر نوزاد تلف شود، باشد. مثلا هر بار عوض کردن نوزاد توی جاده به خصوص اگر توی پوشکش مدفوع کرده باشد، حدود 15 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت.
مقاله سفر با نوزاد، چالش بزرگ یا لذت به یاد ماندنی؟ را مطالعه نمایید تا با نکات سفر با نوزاد از طریق سایر وسایل نقلیه آشنا شوید.
کودک را سرگرم کنید
آهنگ بگذارید، اشعار کودکانه بخوانید یا هرکاری که کودک را سرگرم میکند. اگر کنار کودک نشستهاید، با اشاره به نشانههای جاده، حواس کودک را پرت کنید.
سیستم تهویه ماشین را کنترل کنید
در مسافرت نوزاد با ماشین از نکاتی که حتما باید به آن توجه شود سیستم تهویه گرمایشی-سرمایشی مناسب خودرو است. انتخاب لباس مناسب فصل برای کودک نیز مورد بعدی است که باید به آن توجه شود.
اگر هوا خیلی گرم بود، میتوانید درجه کولر ماشین را تنظیم کنید. با این حال تهویه اتومبیل را همیشه روی درجه کم تنظیم کنید تا هوای داخل اتاق خشک نشود. میتوانید دستمالی را نمدار کنید و به صورت و دست و پای او بمالید. استفاده از سایه بان پنجره برای محافظت از پوست نوزاد در برابر نور خورشید نیز توصیه میشود. استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید.
نکته بسیار مهم اینکه اگر هوا آفتابی و گرم است، هرگز کودکتان را در اتومبیل با شیشههای بسته تنها نگذارید.
اما اگر هوا خنک است، به اندازه کافی لباس به تنش بپوشانید و مخصوصا شب هنگام، پتو را فراموش نکنید، جورابها را هم از پای فرزندتان درنیاورید، چون پاهای نوزاد خیلی سریع سرد میشوند و باعث میشود سرما بخورد.
تا جایی که نیاز دارید، استراحت کنید
زمانی که کودک گرسنه خواهد شد را محاسبه کنید. سعی کنید زمان استراحت را در آن زمانها سازماندهی کنید تا به بچهها استراحت بدهید و یک تماس فیزیکی با شما داشته باشند. به خاطر داشته باشید که توصیه نمیشود کودک را در صندلی اتومبیل برای مدت زمان طولانی نگه دارید.
نکات دیگر
- سعی کنید فصول خلوت سال را برای سفر انتخاب کنید تا جادهها، مراکز گردشگری و هتلها خلوتتر باشند و فرزند شما با ناآرامیهای کمتری مواجه شود.
- وسایل ضروری نوزاد مثل شیشه شیر، پوشک و وسایل تعویض، ضدعفونی کننده و لوازم بهداشتی، دارو را در ساک لوازم نوزاد خود بگذارید تا دسترسی به آن راحت باشد تا مجبور نشوید برای کوچک ترین چیزی چمدان را باز کنید .
- قبل از سفر به تاریخ واکسن کودک توجه کنید تا زمان واکسیناسیون نوزاد به تاخیر نیوفتد .
- اگر با ماشین شخصی سفر میکنید، امنیت نوزاد در طول مسیر را جدی بگیرید و سعی کنید که از در آغوش گرفتن نوزاد در طول مسیر حتیالامکان خودداری فرمایید چرا که ترمز ناگهانی میتواند منجر به آسیب کودک شود.
- هر نیم تا یک ساعت یک بار نوزادتان را از نزدیک چک کنید.
- علاوه بر این، دقت کنید که لاستیک زاپاس داشته باشید که در صورت پنچری معطل و مستاصل نشوید.
حرف آخر
مسافرت با نوزاد با ماشین برای والدین جوان چالشها و جذابیتهای زیادی را به همراه دارد. اما با رعایت نکات اساسی و برنامهریزی دقیق، میتوان آن را به یک تجربه بینظیر و فراموشنشدنی تبدیل کرد. انتخاب مقصد سفر با امکانات مناسب برای نوزاد، برنامهریزی مسیر با توجه به نیازهای او و بستهبندی بادقت لوازم ضروری، از جمله نکات موفقیت سفر محسوب میشوند. این تجربه نه تنها فرصتی است برای برقراری ارتباط نزدیکتر با نوزاد، بلکه فرصتی هم برای یادگیری و کسب تجربیات جدید برای والدین جوان فراهم میکند.