چالش جدید: سفر با نوزاد
تا این لحظه از زندگی مشترک در کنار همسرتان روزها و لحظههای شاد و دلپذیری را سپری کردهاید. این خاطرات زیبا ممکن است اغلب در جریان سفرهای خانوادگی برای شما رقم خورده باشد. پس از سپری کردن دوران پر اضطراب بارداری و زایمان، حالا که نوزاد دلبندتان را در آغوش گرفتهاید، برای رفع خستگیها، ممکن است فکر مسافرت به سرتان خطور کرده باشد. در این بین گاهی والدینی که تازه دارای فرزند شدهاند، در مورد امکان سفر با نوزاد مردد هستند و این کار را به منزلهی چالشی بزرگ میبینند. همیشه داشتن اطلاعات کافی در مورد پیشآمدهای پیش رو، نگرانی ما را برطرف می کند. با ما همراه باشید تا قبل از جمع کردن کوله پشتی لوازم نوزاد با نیازهای نوزاد در انواع مسافرتها آشنا شوید.
نکته مهم، برنامهریزی دقیق قبل از سفر است. انتخاب مقصدی با امکانات مناسب برای نوزاد اولین موردیست که والدین باید به آن توجه کنند. پس از انتخاب مقصد مناسب برای سفر، لازم است تا ساک لوازم نوزاد خود را هوشمندانه بسته بندی کنید. وسایلی که شما در انواع سفرها به آن نیاز خواهید داشت بسته به عواملی از جمله فاصله ی مقصد، سن کودک و وسیله ی نقلیهای که برای سفر انتخاب کرده اید متفاوت خواهد بود.
راز داشتن سفری آرام با نوزاد در هواپیما
اگر مقصد مورد نظرتان فاصله زیادی تا محل سکونت شما دارد و از لحاظ مالی محدودیتی ندارید، بهترین و راحتترین نوع سفر با نوزاد برای شما انتخاب هواپیما است چرا که مدت زمان رسیدن شما را به صورت چشمگیری کاهش میدهد. سفر هوایی میتواند تمرینی برای افزایش صبر و حوصله شما باشد. همراه داشتن نوزاد با پوشک و همه وسایل اضافی دیگر، گریههایی که نیاز به آرام کردن دارند و بیقراریهای آرام نشدنی میتواند سفر با هواپیما را به یک چالش جدی برای شما تبدیل کند.
اولین نکته که باید به آن توجه کرد سن کودک برای سوار شدن به هواپیما است. دقت بفرمایید که مناسبترین سن برای سوار شدن نوزاد به هواپیما بعد از یک ماه و نیمهگی (بعد از چله) است.
ساعت حرکت خود را مدیریت کنید
اگر برایتان مقدوراست پروازی که در ساعات اولیه روز است را انتخاب نمایید و آن را به شب موکول نکنید چرا که در آن هنگام ممکن است کودکان بهانهگیر و خسته باشند و شما را نیز اذیت کنند. یا ساعتی که نوزادتان در آن ساعت خواب باشد بهترین زمان برای پرواز است. برای اینکه پروازی بدون استرس داشته باشید سعی کنید حداقل یک ساعت قبل از زمان پروازتان در فرودگاه حضور داشته باشید.
به کودک استراحت کافی را دهید
اطمینان از خواب با کیفیت در طول شب و چرت زدن در روزهای منتهی به سفر، دنیای متفاوتی را ایجاد خواهد کرد. نوزاد احتمالا در طول روز سفر، خوابش با تغییراتی همراه خواهد بود. توجه داشته باشید؛ نوزادی که به خوبی استراحت کرده باشد، در موقعیتهای جدید و ناآشنا تحمل بیشتری دارد.
آخرین نفر سوار شوید
شاید به ظاهر ساده به نظر برسد؛ اما وقتی نوزاد همراهتان است، اوضاع کمی متفاوت خواهد بود. زمانی که به عنوان آخرین نفر سوار میشوید؛ به این معنی است که زمان کمتری در هواپیما سرپا میمانید و زمان کمتری برای نشستن روی صندلی با نوزادتان دارد.
به فکر شیوهی نگه داشتن نوزاد در طول سفر باشید
اگر می خواهید نوزاد را در طول مدت پرواز در آغوش نگه دارید، آن وقت یک کوسن ارگونومیک برای گردنتان بردارید که به شما این امکان را می دهد تا کمی استراحت کنید.
در صورتی که میخواهید کودک خود را روی صندلی بنشانید، او را در صندلی کنار راهرو قرار ندهید. اگر حواستان پرت شود ممکن است از صندلی به پایین پرت شود یا به هنگام حرکت چرخ غذا، به آن برخورد کند و آسیب ببیند.
خود را برای تغییرات فشار کابین آماده کنید
از آنجایی که در ارتفاع زیاد امکان گرفتگی گوش بسیار بالا است، لذا برای از بین بردن این حالت حتما به نوزاد خود مقداری آب یا شیر دهید و یا پستانک را در دهان او قرار دهید.
وسایل ضروری سفر با نوزاد را دم دست نگه دارید
در طول سفر با نوزاد تمامی وسایل ضروری (با توجه به مدت زمان پرواز)، که فکر میکنید مورد نیاز فرزندتان باشد را در یک کوله پشتی لوازم نوزاد که دسترسی به آن راحت باشد قرار دهید. برخی از این اقلام مهم عبارتند از: پوشک، حداقل یک دست لباس اضافه، شیشه شیر، آب جوشیده، پستانک، دستمال مرطوب، پتوی سبک، پد مخصوص تعویض پوشک و اسباب بازی کوچک و سرگرمکننده. بهتر است قبل از سوار شدن به هواپیما، به اندازهی کافی شیر برای نوزادتان آماده کنید. میتوانید برای حفظ دمای شیر، از کیفهای مخصوص جای فلاسک نوزاد که همراه با کوله پشتی لوازم نوزاد است و عایقبندی شده است استفاده نمایید.
فراموش نکنید که باید به اندازه کافی پوشک را در کیف لوازم نوزاد خود به همراه داشته باشید. پیش از سوار شدن به هواپیما حتما پوشک نوزاد خود را عوض کنید. برای این کار اطاقهای مخصوص تعویض پوشک در فرودگاهها وجود دارد.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع کیف و کوله لوازم نوزاد
یک لباس راحت داشته باشید
ترجیحا در سفر با هواپیما برای نوزاد از لباس راحت استفاده کنید. در صورتی که به نوزداتان شیر میدهید؛ پوشیدن یک لباس مناسب، بیشتر آنچه تصور میکنید، مهم است.
برای نوزادها عادی است که کمی در طی سفر گریه کنند
این یک واقعیت برای زندگی است که نوزادهها گریه می کنند، بنابراین، نگران نباشید اگر کودک شما گریه می کند، آن خانم و آقای بدخلق پشت سرتان را فراموش کنید و آرام باشید. سپس نفس عمیق بکشید و به آرامی سعی کنید نوزادتان را آرام کنید. تمرکز خود را بر روی کودکتان نگه دارید و بر روی آنچه او و شما نیاز دارید تمرکز کنید.
در سفر با نوزاد سخت گیری را فراموش کنید
وقتی در سفر با نوزادها هستیم، تمرکز فقط بر لحظه حال واقعا کمک میکند. از نگرانی در مورد اینکه وقت غذا خوردن یا چرت زدن نوزادتان است؛ خودداری کنید. زمانی که نوزاد گرسنه به نظر میرسد به او شیر بدهید. اجازه دهید زمانی که خسته است؛ بخوابد. صرفا چون ساعت خوابش است؛ سعی نکنید او را بخوابانید. شرایط سفر با هواپیما همراه نوزاد اغلب بسیار جدید و هیجانانگیز است؛ به احتمال زیاد نوزاد بین وعدههای غذایی و چرتهای خود بیشتر از حد معمول فاصله میگیرد؛ بنابراین نگران نباشید و کاملا با حوصله عمل کنید.
نکات مهم سفر با نوزاد با قطار
سفر با قطار می تواند یک تجربه راحت و دلپذیر برای والدینی باشد که نوزاد به همراه دارند. یکی از مزایای اصلی سفر با قطار، فضای بزرگتر و آرامتری است که برای راحتی شما و نوزادتان در اختیار دارید. اما برای یک سفر خوب با قطار، بهتر است برخی نکات را در نظر بگیرید.
در ابتدا، توجه داشته باشید که سفر با قطار زمانبر است و به همین دلیل نیازمند تهیه بلیت در بازه زمانی مناسب است. همچنین، توجه به فضاهای تعویض پوشک از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر کوپه دربست داشته باشید، برای تعویض نوزاد خیالتان راحتتر است. بعضی از قطارها از جمله قطارهای فدک در سرویس توالت قطار میز تعویض پوشک نوزاد دارند. شما می توانید نوزادتان را با خود به سرویس برده و به راحتی تعویض پوشک را انجام دهید. توجه داشته باشید که لوازم ضروری نوزاد از جمله پوشک اضافی، لباس مناسب برای کودک، لوازم بهداشتی و اسباببازی را در ساک رودوشی لوازم نوزاد در دسترستان قرار دهید.
سفر با نوزاد با اتوبوس
برای سفر با اتوبوس سعی کنید زمانی را انتخاب کنید که تعداد مسافران کم باشد و یا اگر برایتان مقدور است صندلی جدا برای فرزندتان رزرو کنید تا آزادی عمل خودتان بیشتر شود.
همچنین از همراه داشتن آب، خوراکیهای خوشمزه و سرگرمیهای کودکتان غافل نشوید. یکی از محدودیتهای سفر با اتوبوس این است که جهت رفاه حال دیگر مسافران، این اجازه را ندارید که در اتوبوس پوشک بچه را عوض کنید و باید این کار را در توقفهای حین مسیر انجام دهید.
مقالات مرتبط: مسافرت نوزاد با ماشین، ۱۱ نکته که باید بدانید
اگر به خارج از کشور سفر میکنید!
اگر قصد سفر با نوزاد به خارج از کشور را دارید، فراموش نکنید نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه کنید. همچنین میتوانید اقدام به گرفتن پاسپورت برای او نمایید. شما برای گرفتن پاسپورت نوزاد خود کار سختی ندارید و پس از گذراندن مراحل مربوطه پس از ۱۰ الی ۲۰ روز پاسپورت را در درب منزل تحویل خواهید گرفت. بد نیست بدانید مدارک مورد نیاز برای دریافت پاسپورت نوزاد چیست؟
مراحل دریافت پاسپورت برای نوزاد عبارت است از:
- مراجعه به دفتر ثبت اسناد و اجازه خروج از کشور برای فرزند (توسط ولی قانونی)
- داشتن شناسنامه قبل از پاسپورت الزامی است
- گرفتن عکس از نوزاد در آتلیه
- گواهی ولادت کودک که دکتر یا ماما صادر میکند.
- پر کردن فرم مربوط به دریافت پاسپورت در پلیس +10
- پرداخت عوارض و مبالغ مربوط به شهرداری و اداره گذرنامه
توجه داشته باشید که برای درخواست صدور گذرنامه باید کودک هم حضور داشته باشد.
پیش از حرکت، هتل را رزرو کنید تا بچه به بغل مجبور نباشید دنبال مکان استقرار بگردید. حتما اعلام کنید که نوزادی همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلی غذا و… آماده باشد. پیش از عزیمت نیز به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا در صورت لزوم، واکسن مربوطه تجویز شود و پزشک به شما بگوید لازم است چه داروهایی همراه داشته باشید.
اگر به خارج از کشور سفر میکنید، تغییر ساعتها میتواند ناراحتکننده باشد. تا حد ممکن فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید تا ساعات داخلی بدنش سریعتر تنظیم شود. بعد از چند روز، فرزندتان کاملا به وضعیت جدید عادت میکند.
نکات عمومی مسافرت با نوزاد
- بهتر است برای سفر با نوزاد زمانهایی غیر از فصل گردشگری و تعطیلات را انتخاب کنید، تا شلوغی مقصد سفر موجب ناراحتی نوزاد نشود و با خیال راحت از جاذبهها و مکانهای گردشگری دیدن کنید و بهراحتی در هتل اقامت داشته باشید.
- به اندازه کافی برای فرزندتان لباس بردارید، زیرا کوچولوها زیاد لباس کثیف میکنند و اگر به اندازه لباس برندارید مرتبا مجبورید طی سفر لباسهای او را بشویید و خشک کنید. ترجیحا لباسهایی که برمیدارید نخی باشند که راحت شسته شوند، لک نگیرند و نیازی به اتو نداشته باشند.
- اگر به روستا یا جنگل میروید، مراقب حیوانات گزنده که داخل علفها هستند، باشید. پاپوش مناسبی پای نوزاد کنید. اگر احساس کردید دچار گزیدگی شده و مرتبا خود را میخاراند، به اورژانس مراجعه کنید.
- اگر به کوه میروید باید بدانید که هر چه بالاتر میروید، هوا رقیقتر و تنفس سریعتر میشود و قلب شما تندتر میزند. در نتیجه ممکن است دچار سردرد، حالت تهوع و مشکلات خواب شوید. اگر کودکی همراه شماست از ۱۵۰۰ متر بالاتر نروید.
کلام آخر
کاملاً قابل درک است که والدین میخواهند صبر کنند تا نوزادشان آنقدر بزرگ شود که سفر را به خاطر بیاورد. اگرچه کودک شما در این سفرها بعداً هیچ خاطرهای به خاطر نمیآورد، اما به این معنا نیست که تجربه سفر بر رشد او تأثیری نخواهد داشت.
علاوه براین، سالها بعد میتوانید عکسهای زیبایی از سفر را به کودک خود نشان دهید و داستان سفر را برای او تعریف کنید، در حالی که تجربیات سفر بخشی از داستان زندگی او میشود. فراموش نکنید که زندگی شما نباید با تولد فرزندتان مختل شود. با در نظر گرفتن تمام جوانب سفری دلنشین را تجربه خواهید کرد.